312 tysiecy km2 gowna

from by Włochaty

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      1.50 PLN  or more

     

lyrics

312 TYS. KM2 GÓWNA


Są Ludzie, Którzy Zawsze Najpierw Pytają
Ile Można Zarobić I Dlaczego Tak Mało.
Są Ludzie, Którzy Zawsze Najpierw Pytają
Ile Można Stracić I Dlaczego Tak Dużo.

Ten Kraj Zabija Nadzieję

Mówicie O Naprawie Kraju, Który To Już Raz?
Ale Co Zrobicie, Kiedy Nadejdzie Wasz Czas?
Będziecie Kolejnymi Specami Od Reform Ustroju
Komisja Czystych Rąk, Od Rywina Do Orlenu?

Co Zrobicie Z Tymi, Którzy Mają Was Juz Dość?
Którzy Wolą W Swoje Ręce Wziać Swój Własny Los?
Nie Zgadzają Się Z Wami, Mają Swoje Własne Zdanie
Mówicie O Nowej Polsce, Ale Tylko Dla Wybranych

No Powiedz, Czy Demokracji Nie Ma Dzisiaj Właśnie?
Świnia By Się Porzygała W Tym Politycznym Szambie

Prohibicja Wolności, Nowe Oblicza Moralności
Ślepa Wola Większości.
Aria Gumowych Kul W Oczy Tych, Co Nie Mają Już Na Chleb
Bezterminowe Więzienie Dla Tych, Którzy Odważą Się Myśleć

To Miasto Mnie Zabija
Ten Kraj Mnie Wyniszcza
Ale Jestem Tutaj
Bo Tu Są Ludzie, Których Kocham

Wypierzecie Mózgi Masom, Żeby Wam Służyły
A Tych, Co Kontestują Aresztujecie Na Ulicy
PKP Załatwi Transport Do Komór Na Cyklon-B
A Jeśli Go Zabraknie, Gaz Z Rosji Jeszcze Jest

Choc Kiełbasa Wyborcza Pachnie Nadzieją
Żadna Partia Nigdy Niczego Nie Zmieni
Każda Rewolucja Pożre Własne Dzieci
Hasłom Z Kampanii Nie Można Nigdy Wierzyć
A My Niewolnicy Pięści W Złości Zaciskamy
Przeklinamy Taki Świat, Tylko To Nam Pozostało

Nie Rzucą Pał Gliniarze, Policja Nie Pójdzie Z Nami
Nie Pomyśli, Kto Ma Rację, Boi Się Stracić Pracę
Romantyczni Bohaterowie Nie Nadstawią Głowy
Boją Się Kolegium Za Rzucanie Mołotowów
Na Wszystko Macie Receptę, My Mamy Cicho Siedzieć
To Was Trzeba Uciszyć, Bo Żyć Nam Nie Dajecie!

Gdyby Wybory Coś Zmieniały, Dawno By Ich Zakazano
Dalej Te Same Ryje, Wciąż Na Wiejskiej Żadnej Zmiany

Solidarność Się Przeżyła, Wczoraj Był SLD
Gdzie Są Te Lepsze Czasy? Ludzie.......Jest Rok Dwa Tysiące Pięć!

credits

from Bunt i miłość (Revolt and love), released October 1, 2005
Music: Piotr Skotnicki, Adam Karpowicz
Lyrics: Kuba Wicher, Jerzy Zajkowski

tags

license

about

Włochaty Szczecin, Poland

Formed in1987 in Szczecin, Poland.

Members:
Jez - bass guitar, vocals
Billy - drums
Skoda - guitar, vocals
Raga - vocals
Guliwer - guitar
Wichru - lyrical support

Discography:

For sale (demo) - 1991
Wlochaty - 1994
Wojna przeciwko ziemi - 1996
Droga oporu - 1999
Zmowa - 2000
Tryumf anarchii nad tyrania (live) - 2002
Dzien gniewu - 2004
Bunt i milosc - 2005
Wbrew wszystkiemu - 2010
... more

contact / help

Contact Włochaty

Streaming and
Download help