Nikt nas nie pytal

from by Włochaty

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      1.50 PLN  or more

     

lyrics

NIKT NAS NIE PYTAŁ
(muz.: Skoda, Dydas; text: Wichru, Jeż)

Nikt Nas Nie Pytał Co Z Nami Będzie
Nie Prosiliśmy Się Na Ten Świat
Nikt Nas Nie Pytał Jak Świat Ma Wyglądać
A Ponoć Żyjemy W Obrzydliwych Czasach

Krew Zdesperowanych
Bez Transfuzji Strachu
Gotuje Się W Nas

Wzrok Oburzonych
Bez Klapek Po Bokach
Widzi Bez Mgły Na Oczach

By Nie Umrzeć Pośród Zgiełku Miast
W Cieniu Martwych Drzew, W Dzień Bitwy

Głupota Wali Naprzód Bo Chce Być Widoczna
Idioci I Puste Butelki Robią Najwięcej Hałasu
Niewolnictwo Zaszczepione Na Drodze Tresury
‘Komara Przecedzają, A Wielbłąda Połykają’

Gniewu Ślepego Ustał Wiatr
Wciąż Biegnę I Błądzę,
Krzykiem Rozpaczy Rozdzieram Ciemność.

Rozlana Czyjaś Krew
Deszcz Fragmentów Krawężnika
Zerwanie Łańcucha Z Ogniw Ślepego Strachu

W Zatraconym Świecie Chcę Zrobić Coś,
Wobec Czego Nie Będzie Można Przejść Obojętnie

By Nie Umrzeć Pośród Zgiełku Miast
W Cieniu Martwych Drzew, W Dzień Bitwy

Rząd Znaczy Chaos, Państwo Znaczy Nieład
Najlepsza Władza To Ta, Której Nie Ma

Ryba Psuje Się Od Głowy
A Państwo Od Góry
Władza Znaczy Nieład
Najlepsza Ta, Której Nie Ma

credits

from Bunt i miłość (Revolt and love), released October 1, 2005
Music: Piotr Skotnicki, Adam Karpowicz
Lyrics: Kuba Wicher, Jerzy Zajkowski

tags

license

about

Włochaty Szczecin, Poland

Formed in1987 in Szczecin, Poland.

Members:
Jez - bass guitar, vocals
Billy - drums
Skoda - guitar, vocals
Raga - vocals
Guliwer - guitar
Wichru - lyrical support

Discography:

For sale (demo) - 1991
Wlochaty - 1994
Wojna przeciwko ziemi - 1996
Droga oporu - 1999
Zmowa - 2000
Tryumf anarchii nad tyrania (live) - 2002
Dzien gniewu - 2004
Bunt i milosc - 2005
Wbrew wszystkiemu - 2010
... more

contact / help

Contact Włochaty

Streaming and
Download help