/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      1.50 PLN  or more

     

lyrics

PRAWO WYBORU
(muz.: Ani Flag; text: Anti Flag, Jeż)

Wyrzucony Z Domu
W Wielkim Gniewie
Rodzice Nie Potrafią Zrozumieć
Jego Seksualnych Preferencji

Upokorzenie
I Pogarda Tłumu
Nie Masz Pojęcia
Jakie To Uczucie

Wymachujesz Flagą
Mówisz Mu, Że Jest Wolny
Potem Nazywasz Go Pedałem
By Go Ponizyć

On – Ma – Prawo – (hej! hej!) Prawo Wyboru
Płeć – Nie – Ma – Płeć Nie Ma Tu Nic Do Rzeczy

Wyklęci Przez Rodzinę I Społeczeństwo
Wytykani Palcami
Mój Palec Jest Częścią Pięści

Ludzie Muszą Wreszcie Zrozumieć
Że Nie Można Tak Po Prostu
Zmieniać Pod Naciskiem Swoich Uczuć

Mówiąc Tamtej Nocy „Będę Szczera”
Miała Na Myśli Każde Słowo, Które Ci Powiedziała

Ona – Ma – Prawo – (hej! hej!) Prawo Wyboru
Płeć – Nie – Ma – Płeć Nie Ma Tu Nic Do Rzeczy

Zdaje Się, Że Dzisiaj Bycie Sobą
Wymaga Wielkiej Odwagi I Siły
Gdybyś Był Choć W Połowie Człowiekiem Jak Ludzie, Którymi Gardzisz
Ten Świat Byłby Lepszym Miejscem

Wymachujesz Flagą
Mówisz, Że Są Wolni
Potem Nazywasz Ich Homo
By Ich Poniżyć
Idź I Schowaj Swoją Flagę
Oni Są Wolni, Jestem Wolny!

Ja – Mam – Prawo – (hej! hej!) Prawo Wyboru
Płeć – Nie – Ma – Płeć Nie Ma Tu Nic Do Rzeczy

credits

from Bunt i miłość (Revolt and love), released October 1, 2005
Music: Anti Flag
Lyrics: Anti Flag, Jerzy Zajkowski

tags

license

about

Włochaty Szczecin, Poland

Formed in1987 in Szczecin, Poland.

Members:
Jez - bass guitar, vocals
Billy - drums
Skoda - guitar, vocals
Raga - vocals
Guliwer - guitar
Wichru - lyrical support

Discography:

For sale (demo) - 1991
Wlochaty - 1994
Wojna przeciwko ziemi - 1996
Droga oporu - 1999
Zmowa - 2000
Tryumf anarchii nad tyrania (live) - 2002
Dzien gniewu - 2004
Bunt i milosc - 2005
Wbrew wszystkiemu - 2010
... more

contact / help

Contact Włochaty

Streaming and
Download help