Przemoc nie jest odpowiedzia

from by Włochaty

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      1.50 PLN  or more

     

lyrics

PRZEMOC NIE JEST ODPOWIEDZIĄ


W Biały Dzień, W Środku Dużego Miasta
12-letnia Dziewczynka Została Skopana Przez Kilkunastu Swoich Rówieśników
Co Właściwie Oznacza Pokojowe Społeczeństwo?
Oznacza To, Że Dosyć Masz Już Bezmyślnej Przemocy
Ludzie Robią Filmy, Piszą Książki I Piosenki
Tworzą W Nadziei, Że Kiedyś Na Ziemi Zapanuje Pokój
Ale Komu Zależy Na Pokoju
Skoro Wojna Przynosi Ogromne Zyski?

Kolejne Prawo, Kolejna Gra, Kolejna Wojna, Kolejny Rozejm
Kolejne Państwo, Kolejny System, Kolejne Życie, Kolejna Śmierć
Kolejny Dzień, Kolejna Noc, Następny Chłopak, Następna Dziewczyna
Kolejna Prawda, Kolejny Fałsz, Kolejny Mur, Który Muszę Rozwalić
Kolejna Zła Noc - Dobra Nowina Zrzucana Na Bagdad
Kolejna Relacja Z Centrum Miasta, Kolejny Samobójczy Zamach
System Pokazuje Nam Śmierć Mówiąc O Życiu
Pokazuje Nam Krew Śpiewając O Pokoju
Zabija W Nas Zdolność Do Radości

Gdybyś Tylko Był, Mógłbyś Ochronić Mnie
Przed Całym Światem Rzucającym Się Rano Do Gardła
Za Zasłoną Twoich Ust Znalazłabym Schronienie
Dla Kolorowych Dni, Które Minęly Bezpowrotnie
Może By Ożyły Jeszcze Raz

I Wezwali Do Obrony Demokracji
Praw Człowieka, Wolności, Ropy, Gazu
O Czym Już Nie Wspomnieli
Budując Ślepym Strachem Społeczne Poparcie
Marzy Im Się Nowy Ład Oparty Na Chaosie
Porządek Oparty Na Złowieszczym Ujadaniu
Globalizacja I Kultura Masowa - Faszyzm Nowej Ery

Dyktat Mody, Rywalizacja I W Nędzy Cierpienie
Skomplikowanie Tego, Co Proste
Nieposzanowanie Innych, By Lansować Materialne Dobra
Szczytne Intencje Wsparte Bezprawiem
Globalne Praw Człowieka Łamanie
Grabieże I Wymyślne Zbrodnie
Bezinteresowna Pomoc Za Pieniądze

Nie Dajcie Sie Nabrać Gdy Znów Ruszycie Przelać Krew

Przemoc Nie Jest Odpowiedzią, Wojna Nie Jest Rozwiązaniem

credits

from Bunt i miłość (Revolt and love), released October 1, 2005
Music: Jerzy Zajkowski
Lyrics: Jerzy Zajkowski, Kuba Wicher, Pawel Pawlowski

tags

license

about

Włochaty Szczecin, Poland

Formed in1987 in Szczecin, Poland.

Members:
Jez - bass guitar, vocals
Billy - drums
Skoda - guitar, vocals
Raga - vocals
Guliwer - guitar
Wichru - lyrical support

Discography:

For sale (demo) - 1991
Wlochaty - 1994
Wojna przeciwko ziemi - 1996
Droga oporu - 1999
Zmowa - 2000
Tryumf anarchii nad tyrania (live) - 2002
Dzien gniewu - 2004
Bunt i milosc - 2005
Wbrew wszystkiemu - 2010
... more

contact / help

Contact Włochaty

Streaming and
Download help