/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      1.50 PLN  or more

     

lyrics

ZIARNO BUNTU
a
Fortece Cynizmu
Budynki Finansjery
Indeksy Giełdowe
Place Defilad Zaoramy Jak Pole
Wysokie Biurowce Zasiedlą Bezdomni
Umarłe Idee Nie Powstaną

System Juz Upadł
W Naszej Świadomości
Nikogo Już Nie Ma Na Horyzoncie

Znajdźmy Odskocznię Od Tego, Co Nas Przytłacza
Schronienie Przed Tym, Co Nas Niszczy
Bo Wciąż Tkwi W Nas Nadzieja
Zasiane Ziarno Buntu Rośnie W Górę Wyzwolenia
Nasz Nienamacalny Świat, Poza Ich Ofertą
W Naszych Umysłach, W Naszych Marzeniach
Poza Kontrolą, Nie Do Zniszczenia

Fałszywy Obraz Życia Uważany Za Normę
Bo Jest Własnością Większości
Przemierzamy Setki Mil Mózgowych Zwojów
W Poszukiwaniu Naszego Własnego Miejsca

Omijam Ich Sklepy Z Tanim Zbawieniem
Jestem Szczurem, Co Odmawia Udziału W Wyścigu
Nie Odnajdę Swego Ja W Następnym Wcieleniu
Zrobię To Tu I Teraz
Bo Nie Mam Pewności
Że W Nowym Życiu Zrobię To Lepiej

Walcz Z Tymi,
Których Szlaki Krzyżują Nasze Plany
Których Celem Jest Spustoszenie, A Cnotą Nienawiść
Których Myśli Są Plugawe
Którzy Z Hipermarketów Zrobili Kościoły
A Z Mulitkorporacji Świątynie Duchowej Odnowy
Którzy Zbili Nam Krzyże Z Ludzkiej Arogancji
I Przybili Nas Gwoździami Z Pieczątek Urzędowych

Wolność, Która Jednym Służy, A Drugich Zniewala
Odłącz Się Od Zdalnego Sterowania

Widzę, Myślę, Słyszę, Czuję, Krzyczę – BUNT!

credits

from Bunt i miłość (Revolt and love), released October 1, 2005
Music: Jerzy Zajkowski, Piotr Skotnicki
Lyrics: Kuba Wicher, Jerzy Zajkowski

tags

license

about

Włochaty Szczecin, Poland

Formed in1987 in Szczecin, Poland.

Members:
Jez - bass guitar, vocals
Billy - drums
Skoda - guitar, vocals
Raga - vocals
Guliwer - guitar
Wichru - lyrical support

Discography:

For sale (demo) - 1991
Wlochaty - 1994
Wojna przeciwko ziemi - 1996
Droga oporu - 1999
Zmowa - 2000
Tryumf anarchii nad tyrania (live) - 2002
Dzien gniewu - 2004
Bunt i milosc - 2005
Wbrew wszystkiemu - 2010
... more

contact / help

Contact Włochaty

Streaming and
Download help